Vapaaehtoiset

Uusia vapaaehtoisia? Kansalaisaloitteita

Suurten aloitteiden kuvaus aloitettiin vasta äskettäin, varsinkin kun vuonna 2015 saapui paljon pakolaisia.

Tässä on esimerkki joihinkin aloitteisiin, jotka on aloitettu vasta äskettäin:

Kotimajoitusyhteisö

Refugees Welcome Finland (RWF) on voittoa tavoittelematon, ei-poliittinen, ei-uskonnollinen henkilöiden verkosto, joka haluaa tarjota turvapaikanhakijoille inhimillisen ja lämpimän vastaanoton järjestämällä heille majoitusta. RWF perustettiin syyskuussa 2015 pakolaiskriisin seurauksena ja sen toiminnan on myöntänyt Maahanmuuttovirasto. Verkosto toimii myös läheisessä yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin (FRC) kanssa, joka hoitaa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksia.
Refugees Welcome Finland sai inspiraationsa saksalaisesta Flüchtlinge Willkommen -nimisestä organisaatiosta, joka auttaa turvapaikanhakijoita löytämään ns. Normaalin majoituksen joukkomajoituksen sijaan.

Pakolaiset toivottavat tervetulleeksi Suomi on tarkoituksellisesti itseohjautuva ja ei-byrokraattinen verkosto, joka haluaa tukea yhteiskuntaa luomalla vankkoja käytäntöjä turvapaikanhakijoiden kutsumiseksi asumaan yksityisasuntoihin paikallisten kanssa, järjestämällä yhteisöllistä asumista ja tarjoamalla vertaistukea. Verkosto koostuu paikallisista ryhmistä, jotka sijaitsevat eri puolilla Suomea, enimmäkseen kunnissa, joissa on turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus.

Majoitusyhteisö

Käynnistyspakolaiset

Startup Refugees on yrittäjien ja TV-henkilöiden Riku Rantalan ja Tuomas “Tunna” Milonoffin käynnistämä ohjelma syyskuussa 2015. Ohjelman tavoitteena on auttaa turvapaikanhakijoita hyödyntämään kykyjään ja lopulta perustamaan oma yritys. Tekemällä niin he tekisivät myös hän
lp laskussa

Suomen talous

Turvapaikanhakijoiden yleinen ongelma on, että turvapaikanhakuprosessin aikana he päätyvät asumaan vastaanottokeskuksiin tekemällä hyvin vähän aikaa, vaikka monilla heistä onkin hyödyllisiä tietoja ja taitoja, joita voidaan hyödyntää. Suomen laki antaa heille oikeuden työskennellä kolmen kuukauden kuluttua hakuprosessista, ja tässä Startup Refugees -ohjelma tulee esiin. Yksi ohjelman päätavoitteista on avata sähköiset työmarkkinat turvapaikanhakijoille, joita markkinoidaan potentiaalisina työnantajina.

käynnistyspakolaiset toimii verkostona, joka koostuu julkisista ja yksityisistä yrityksistä sekä kansalaisjärjestöistä. Heillä on yli 300 kumppania, mukaan lukien sisäasiainministeriö, Maahanmuuttovirasto, alueelliset työ- ja elinkeinotoimistot, pakolaisten vastaanottokeskukset sekä pitkä luettelo yrityksistä. Joitakin merkittäviä startup-liiketoiminnan asiantuntijoita, kuten Slush, Arctic Startup ja Aalto-yliopisto, ovat liittyneet kehitysprosessiin. Ammattimaiset liike-elämän mentorit kehittävät liikeideoita.

Ohjelma on jaettu kolmeen vaiheeseen. Ensimmäinen vaihe alkoi marraskuussa 2015 ja koostuu vastaanottokeskusten potentiaalin kartoittamisesta yli 300 vapaaehtoisen avulla. Suomi vastaanottokeskuksissa yrittää selvittää, millaisia ​​taitoja turvapaikanhakijoilla on, mutta myös mitä toiveita heillä on työllisyydestä. Toinen vaihe koskee potentiaalisten työnantajien ja työntekijöiden yhdistämistä toisiinsa ja potentiaalisten yrittäjien ja ihmisten tukemista. Kolmas vaihe koostuu yrityshautomon perustamisesta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *