Useimmat pakolaiset

Nämä parhaat maat vastaanottavat eniten pakolaisia

Turkki on tarjonnut suojaa useammalle pakolaiselle kuin mikään muu maa viimeisen kymmenen vuoden aikana. Mutta kun tarkastellaan pakolaisten osuutta koko väestöstä, mikään maa ei ole lähellä Libanonia. Tässä on kymmenen maata, jotka ovat vastaanottaneet eniten pakolaisia ​​suhteessa väestöönsä vuosina 2010–2019.

Libanon

1. Libanon – 21,8 prosenttia koko väestöstä

6 miljoonan asukkaan Libanon isännöi tällä hetkellä arviolta 1,5 miljoonaa pakolaista Syyriasta. Todellinen määrä on todennäköisesti vielä suurempi, koska kansalliset viranomaiset vaativat YK: n pakolaisvirastoa (UNHCR) lopettamaan uusien pakolaisten rekisteröinnin vuonna 2015. Lisäksi maassa asuu satoja tuhansia palestiinalaisia ​​pakolaisia.
Viimeaikaiset tutkimukset nostivat yli 50 prosenttia väestöstä köyhyysrajan alapuolelle. Syyrialaisten pakolaisten määrä on vielä korkeampi, 83 prosenttia elää äärimmäisen köyhyysrajan alapuolella.

2. Jordania – 10,7 prosenttia

Jordania on vastaanottanut yli miljoona pakolaista viimeisen kymmenen vuoden aikana. Suurin osa pakeni naapurimaasta Syyriaa. Suhteellisen pieni määrä on sittemmin päättänyt palata Syyriaan tai on pystynyt uudelleensijoittumaan muihin maihin, mutta silti Jordaniassa asuu edelleen noin 660 000 YK: n pakolaisjärjestön rekisteröimää syyrialaista pakolaista.

Yli 80 prosenttia Jordanian syyrialaisista pakolaisista asuu kaupunkikeskuksissa, joissa heidän on haettava kestävän työn ja kohtuuhintaisen asunnon löytäminen. Kilpailu rajoitetuista työllistymismahdollisuuksista voi johtaa jännitteisiin paikallisen väestön kanssa. Loput 20 prosenttia syyrialaisista pakolaisista asuu yhdessä kahdesta pakolaisleiristä, jotka Jordanian viranomaiset ovat perustaneet syyrialaisille pakolaisille ja jota johtaa YK: n pakolaisvirasto.

3. Turkki – 5,1 prosenttia

Turkki on vastaanottanut enemmän pakolaisia ​​kuin mikään muu maa vuodesta 2010 lähtien – jopa 4,3 miljoonaa. Turkki on suuri ja väkirikas maa, ja sillä on paremmat valmiudet vastata haasteeseen kuin esimerkiksi Libanonilla. On kuitenkin haastavaa tarjota suojaa niin suurelle määrälle ihmisiä muutamassa lyhyessä vuodessa.

4. Liberia – 4,6 prosenttia

Liberia on toinen maa, joka on osoittanut suurta vieraanvaraisuutta siirtymään joutuneille ihmisille. Se on vastaanottanut 230 000 pakolaista, vaikka maa itse olisikin vaikeissa tilanteissa.

Liberia kävi pitkän ja verisen sisällissodan vain muutama vuosi ennen kuin se avasi ovensa Norsunluurannikolta tuleville pakolaisille. Ebola iski myös kovasti, mikä tarkoitti sitä, että naapurimaasta tulevat pakolaiset eivät voineet palata kotiin niin nopeasti kuin YK: n pakolaisjärjestö oli suunnitellut.

Uganda

5. Uganda – 3,8 prosenttia

Uganda, joka on vastaanottanut 1,7 miljoonaa pakolaista, on monien vuosien ajan ollut yksi suurimmista pakolaisten vastaanottajista maailmassa. Viime vuosina Uganda on tarjonnut suojaa erityisesti Kongon demokraattisen tasavallan ja Etelä-Sudanin kansalaisille, mutta maa on ottanut vastaan ​​myös pakolaisia ​​Burundista, Somaliasta, Ruandasta ja useista muista maista. Uganda on edelläkävijä pakolaisten integroimisessa ja heille kaikkien oikeuksien antamisessa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *